Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Държавният глава обаче дълго

...
Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Държавният глава обаче дълго
Коментари Харесай

Радев се оплака, че няма власт през служебните кабинети. Демокрац...

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

 

Държавният глава обаче дълго време на практика беше на власт през служебните кабинети, които назначаваше поради неналичието на постоянен парламент. Президентът бе редовно упрекван поради едноличното ръководство. 

 

“Някои хора още ги боли, че по време на служебните държавни управления назначени от мен не можеха да си разиграват схемите. Тогава не се допускаха крупни злоупотреби каквито сме привикнали да гледаме по времето на други държавни управления “, съобщи президентът.

Радев не се свени да нападна ръководещото болшинство и пропастта сред “Дондуков 1 ” и “Дондуков 2 ” пораства.

 

Последните мотиви за напрежение е ротацията, разногласията към поста на външния министър, както и измененията в Наказателно-процесуален кодекс, върху които президентът наложи несъгласие. Днес то се разисква в правната комисия в Народното събрание. 

 

“Един от главните правила, върху които се гради страната това, е върховенството на главния закон – Конституцията. Начинът, по който тя бе изменена и по който бе брутално погазена единствено месец след тези промени, разкрива един обезпокоителен синдром, който от ден на ден превзема работата на Народното събрание и се придвижва върху други институции “, изясни Радев.

 

Той разяснява и “пешките “,. Лидерът на ГЕРБ употребява намеците, които самият президент направи през уикенда - Румен Радев съобщи, че министрите в кабинета нямат значение като имена, тъй като са “пешки ”. 

“Решенията в Министерски съвет се вземат от Денков и Габриел. Ако за някои служебните министри са пешки, за нас са дами офицери, а някои са кончета които подскачат наляво-надясно. Въпрос е да не се стига до цугцванг ”, разяснява Борисов.

 

“По силата на Конституцията, която беше изменена неотдавна, аз бях задължен да се преценявам с нея и да назначавам министри с мой декрет. Проблемът е, че няма никакво значение кои ще са министрите, в случай, че властта обслужва всевъзможни други ползи, само че не и тези на българските жители. На кого е министърът на вътрешните работи?! Всеки отхвърля и споделя – не е мой, не е мой. Нали те ги назначават тези хора?! Нека да застанат ясно зад това кой министър на кого е и кой носи отговорността. Ние сега имаме проблем с отговорността в ръководството “, съобщи президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР